Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang, dan ook wel snelbehang wordt genoemd, is behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van vlies.

Ze noemen het snelbehang omdat het snel kan worden aangebracht op de muur. Vaak hoeft het niet eens ingelijmd te worden en is er geen sprake van een wachttijd.

Wil je vliesbehang laten aanbrengen? Scanbehang.nl heeft nu een geweldige aanbieding van €12,99 per vierkante meter. Behangen en sauzen inclusief materiaal!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vliesbehang in gladde uitvoering perfect voor nieuwbouw

Bent u van plan om Vliesbehang aan te laten brengen in een gladde uitvoering? Dat is een populaire keuze voor nieuwbouwwoningen.

De muren in een nieuwbouwwoning zijn doorgaans niet afgewerkt of niet naar eigen voorkeur. In dat geval is Vliesbehang een perfecte keuze.

Bovendien hoeft u niet de muren allemaal te laten stuken als u een glad resultaat wenst. Renovatievlies in de vorm van Vliesbehang maakt uw wanden glad en strak.

Behang dat het ook erg goed bij nieuwbouw is renovlies behang, glasvliesbehang, glasvezelbehang en glasweefselbehang.

Vliesbehang voor het interieur in bestaande woningen

Er zijn veel redenen waarom Vliesbehang ook in het interieur van bestaande woningen de voorkeur krijgt. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit glad behang of behang met een structuur.

Het behang is sterk en biedt vele voordelen, zoals dat de keuze voor uw favoriete kleur. De behangsoort is zo ontworpen dat het in iedere kleur te schilderen is.

Het uiterlijk van het glasvezel behang en de afwerking in kleur bepalen de sfeer. Zo heeft u invloed op welke sfeer u in huis wenst.

 • Samengeperste glasvezels
 • In verschillende uitvoeringen: glad of met structuur
 • Perfect voor afwerking muren in nieuwbouwwoningen
 • Ideaal voor het interieur in bestaande woningen
 • In iedere kleur uit te voeren
 • Keuze voor gewenste sfeer in huis

Voor de woonkamer raden wij aan om te gaan voor stucbehang, renovatievliesbehang, renovatiebehang of  bouwbehang.

Vliesbehang voor de zakelijke sector

Heeft u een kantoor of andere ruimte waarvan de muren aan een opknapbeurt toe zijn? Of betrekt u een pand waar de muren nog niet afgewerkt zijn?

Vliesbehang is een van de meest populairste afwerkingsopties voor muren in de zakelijke sector. Bovendien is het voordelig in vergelijking met het laten stuken van alle muren.

U heeft bovendien het voordeel dat Vliesbehanger.com u al het werk uit handen nemen en het hele proces zorgvuldig uitvoeren. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op.

Vliesbehang in publieke sector

In aanvulling op de zakelijke sector geldt dat Vliesbehang ook in de publieke sector voordelen biedt. Het is duurzaam behang en stootvast.

De afwerking in kleur is af te stemmen op het kleurgebruik van uw pand in de publieke sector. Dat geldt overigens ook voor de uitvoering.

Het is mogelijk om voor strak behang te kiezen met een gladde look of voor structuurbehang. Het Vliesbehang is na het aanbrengen ook door onze behanger professioneel af te werken in kleur.

Om te besparen op de kosten kun je ook glasweefselbehang, fleece behang of renostuc bestellen.

Voordelige en duurzame oplossing voor wandafwerking

Vliesbehang staat bekend als een duurzame en daarmee voordelige oplossing voor wandafwerking. Het is behang dat prima is toe te passen op lange en hoge muren.

Evengoed is het behang perfect om in kleine ruimtes toe te passen. De toepassing is in uiteenlopende sectoren populair, van ziekenhuizen tot kantoren.

Voordelig en duurzaam. Dat is een combinatie die extra voordelen biedt en uiteraard het vaakst de voorkeur verdient. Daarom bieden wij u tegen een extra scherp tarief de mogelijkheid onze professionele Vliesbehangers in te huren.

 • Zakelijke sector
 • Publieke sector
 • Stootvast
 • Duurzaam
 • Voordelig

Toepassing Vliesbehang op verschillende ondergronden

Vliesbehang biedt enorm veel voordelen. Zo is er ook het voordeel dat er veel verschillende soorten ondergronden mogelijk zijn.

Het sterke behang is onder meer aan te brengen op gipsplaat, maar bijvoorbeeld ook op de wanden van een nieuwbouwwoning. Of op houtvezelplaten of op spuitgips.

Vliesbehang aanbrengen op stucwerk of Vliesbehang aanbrengen op beton vereist natuurlijk de nodige kennis. Dat geldt in principe voor ieder soort ondergrond.

Beschadigde muur? Kies voor Vliesbehang!

Behang op basis van glasvezels is ideaal om beschadigde muren op een voordelige en aantrekkelijke manier mee af te werken.

De mate van beschadiging is uiteraard wel bepalend voor de uiteindelijke look. Indien er sprake is van zware beschadiging van de wand zijn er herstelwerkzaamheden nodig.

Het is niet zo dat dit type behang alle onregelmatigheden verbergt. Als het gaat om kleine scheurtjes wel, maar grote oneffenheden blijven door het Vliesbehang heen te zien.

Kleine scheuren verbergen achter Vliesbehang

Kleine scheuren en haarscheuren zijn op een gemakkelijke manier weg te werken achter glasvezel behang. Dat geldt eveneens voor kleine gaatjes.

Uiteraard is het mogelijk om de kleine scheuren te repareren net als de gaatjes te vullen. Dan weet u zeker dat er geen onregelmatigheden zijn te zien.

Om slechte muren te verbergen achter Vliesbehang is het aan te raden om voor renovatievlies te kiezen. Renovlies is sterk, kent een goede hechting en is verkrijgbaar in meerdere diktes.

 • Oplossing voor slechte muren
 • Verbergt kleine scheuren
 • Werkt kleine gaatjes weg
 • Renovatievlies

Dikte van het Vliesbehang

De dikte van het Vliesbehang varieert. Het is belangrijk om de juiste dikte te kiezen en die is weer afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Het aantal gram bepaalt de dikte en stevigheid. Betreft het een wand in een normale staat met her en der wat kleine putjes? Dan volstaat bijvoorbeeld Vliesbehang van 120 gram.

Het is beter om voor dikker glasvezel behang te kiezen als er echt scheurtjes in de muur zitten. Bijvoorbeeld voor renovatievlies van 150 gram.

Vlies behang kopen

Bij het kopen van vlies behang houdt u uiteraard rekening met de uitstraling. Bijvoorbeeld met de structuur of met een gladde afwerking.

Misschien wilt u wel heel goedkoop Vliesbehang kopen. Bijvoorbeeld bij de Action of door van een Vliesbehang aanbieding gebruik te maken.

Bij alle bouwmarkten is het mogelijk om uit het ruime aanbod een keuze te maken. Bijvoorbeeld bij Gamma, Praxis en Karwei net als bij Hornbach en andere bouwmarkten.

Vliesbehang online kopen

Het is in elk geval al ideaal dat u zich online aan het oriënteren bent op het kopen van Vliesbehang. Het is tevens mogelijk om online de aankoop te doen.

Of wilt u het liefst alles uitbesteden en alleen maar te hoeven kiezen uit het type behang en uitvoering? Uiteraard met de afwerking in een kleur die u wenst.

Als dat uw voorkeur heeft, staan onze Vliesbehangers graag voor u klaar. Het is mogelijk om door onze behangers alles van A tot Z te laten regelen. Dat is pas echt ideaal en bovendien voordelig. Onze behangers werken namelijk met scherpe tarieven.

Vlies behang kopen bij:

 • Action
 • Praxis
 • Karwei
 • Gamma
 • Hornbach
 • Overige bouwmarkten
 • Goedkoop in de aanbieding
 • Online kopen
 • Uitbesteden

Vliesbehang aanbrengen

U heeft altijd een keuze om zelf aan de slag te gaan met Vliesbehang aanbrengen. Dit type behang aanbrengen, vereist echter wel een andere werkwijze dan papierbehang.

Het is daarom aan te raden eerst te overwegen of u het werk niet liever uitbesteedt. Dat levert wel de garantie op het beste resultaat is.

Bovendien is het helemaal niet zo prijzig als u misschien denkt. Onze professionele Vliesbehangers werken met een tarief per m2. Denk er maar eens over na en laat anders u gegevens direct achter zonder verplichting.

Toch zelf het behang aanbrengen? Maak gebruik van onze tips

Als u de keuze maakt om het behang op basis van glasvezels toch zelf te gaan aanbrengen, geven wij u graag wat tips.

Bijvoorbeeld ten aanzien van het voorbereiden van de muur. Hoewel het typische behang kleine scheurtjes en gaatjes verbergt, is er wellicht enig herstelwerk nodig.

Herstelwerkzaamheden zijn aan te raden als u in de muur grote gaten of scheuren ziet. Deze zijn eenvoudig weg te werken met vulmiddel.

Vliesbehang lijm

Het is uiteraard eveneens van belang dat u alle spullen in huis heeft voordat u met het behangen begint. Er is speciale lijm beschikbaar voor behang op basis van glasvezels.

Heeft u nog papierbehang lijm over van een andere keer behangen? Dit type lijm is niet geschikt om te gebruiken voor Vliesbehang of renovlies.

Schaf dus vooral naast het behang zelf ook het juiste type lijm aan. Belangrijk om te weten is dat u de lijm niet op het glasvezel behang smeert, maar op de muur.

Zelf doen:

 • Muur voorbereiden
 • Behang kopen
 • Behang lijm kopen

Tips voor het beginnen met vliesbehang behangen

Het is aan te raden om als de muur vetvrij en droog is om eerst een loodlijn aan te brengen. Dan komt het glasvezel behang mooi recht te hangen.

Vervolgens is het aan te raden om het behang in banen te knippen. Zorg voor wat overschot dat na het plakken weg te snijden is. Bijvoorbeeld ongeveer 10 cm meer dan de muur lang is.

Gebruik een vachtroller of een brede lijmkwast om de muur mee in te smeren. Smeer de lijm net even wat breder op de muur dan de baan breed is.

Plak het vliesbehang op de muur

Nadat u de muur heeft ingesmeerd met lijm plakt u de eerste baan stevig tegen de muur in de lijm. Het is belangrijk dat de volgende baan strak tegen de eerste baan aankomt.

De banen moeten elkaar niet overlappen. Het is aan te raden om na het plakken van een baan te kijken of deze waterpas is. Hiervoor heeft u een waterpas nodig.

Het is voor de perfecte hechting aan te raden om met een behangroller of met een behangspatel de baan stevig aan te drukken. Het overtollige behang snijdt u af.

Vliesbehang in de hoek aanbrengen

Bij een hoek van de muur is het aan te raden om de baan 10 cm in de hoek te laten doorlopen. De volgende baan plakt u wel met een overlap over de hoek.

Het is namelijk mogelijk om de laag dan dubbel en loodrecht door te snijden. Op deze wijze ontstaat er een perfect behangen hoek.

Er ontstaat met deze manier van werken een loodrechte lijn. Dat zorgt voor een strakke afwerking van het behang in de hoek van de ruimte.

 • Loodlijn aanbrengen
 • Banen op maat knippen (10 cm langer dan lengte muur)
 • Lijm op muur smeren (net even wat breder dan de baan)
 • Baan stevig in lijm aandrukken
 • Controleren met waterpas
 • Rubberen roller om behang stevig aan te drukken
 • Volgende baan strak tegen voorgaande baan aanbrengen
 • In hoek overlap met baan en loodrecht snijden

24 uur laten drogen voor het vliesbehang schilderen

Als u alles zelf wilt doen en ook het schilderwerk, is het belangrijk met de droogtijd rekening te houden. Vliesbehang is te schilderen in iedere kleur latexverf.

De droogtijd bedraagt 24 uur. Het is belangrijk dat de lijm droog is en het behang er stevig opzit. Kijk voor het schilderen nog even na of er geen hoekjes loszitten.

Het volstaat doorgaans om Vliesbehang af te werken door het één keer te schilderen. Voor een perfecte afwerking is het mogelijk om het behang twee keer te schilderen.

Vliesbehang verwijderen

Er zijn allerlei redenen om Vliesbehang te verwijderen. Bijvoorbeeld als u de structuur niet meer mooi vindt en een andere structuur wenst.

Of als u in een woning komt waar het behang niet mooi is aangebracht en u het opnieuw wenst te doen. Of te laten doen. Het verwijderen van Vliesbehang is wel wat lastiger dan papierbehang.

Er zijn wel wat tips om het glasvezel behang gemakkelijk te verwijderen. Met de tips bent u sneller klaar.

Tips Vliesbehang verwijderen

Aangezien het nogal een klus is om Vliesbehang te verwijderen, is het aan te raden dit professioneel te laten doen.

Kies voor gemak en laat het glasvezel behang door onze professionele behanger verwijderen. Dan heeft u ook meteen de mogelijkheid om de ruimte opnieuw te laten behangen.

Liever zelf doen? In dat geval raden wij aan om in het Vliesbehang wat inkepingen te maken. Op deze wijze komt het water gemakkelijk achter het behang.

Vlies laten inweken

Nadat u de inkepingen heeft gemaakt, maakt u een mengsel. Bijvoorbeeld van water met afwasmiddel of speciaal middel om behang te verwijderen.

Smeer vervolgens de gehele muur in met het sopje en laat het even goed inweken. Of kies voor gemak en huur bij een bouwmarkt een behangafstomer.

Het is vervolgens met een plamuurmes mogelijk om het behang te gaan lossteken. Lukt het nog niet echt? Dan is het behang nog niet genoeg ingeweekt.

Vliesbehang laten aanbrengen door een professionele behanger

Waarom zelf aan de slag gaan met twijfels over het resultaat als onze professionele behanger voor u klaarstaat? Zowel voor het verwijderen als voor het aanbrengen.

Vliesbehang laten aanbrengen door een echte professional staat garant voor het allerbeste resultaat. Dat is gewoon een kwestie van veel kennis en veel ervaring in de praktijk.

Uiteraard heeft u de keuze om het zelf te doen. De vraag is alleen wilt u er veel tijd aan besteden? Wilt u niet met ergernis zitten als het toch niet helemaal lukt?

Voordelen inschakelen behanger voor aanbrengen Vliesbehang

Er zijn tal van voordelen op te noemen als u de keuze maakt voor het inschakelen van een van onze behangers. Dat is dat u er een prachtige muur voor terugkrijgt.

Een muur die niet alleen is behangen met Vliesbehang, maar ook is geschilderd. Een muur waar u vervolgens jarenlang met plezier naar kijkt.

U bespaart veel tijd. Onze professionals werken natuurlijk snel en efficiënt. U hoeft zich niet te ergeren als u het zelf doet. Bovendien vallen de kosten ook nog eens enorm mee.

Prijs Vliesbehang laten aanbrengen

De kosten voor het kopen van Vliesbehang en lijm bent u al kwijt als u de keuze maakt voor dit behang.

U hoeft dus voor het uitbesteden van het aanbrengen van het behang alleen maar met de arbeidsuren rekening te houden. Deze vertalen zich in een prijs per m2.

Vliesbehang aanbrengen in een prijs per m2 schept bovendien duidelijkheid. Uiteraard is er nog wel variatie in de prijs afhankelijk van uw wensen.

Verwijderen, voorbereiden, aanbrengen en schilderen

Het grootste gemak vindt u met het uitbesteden van de gehele klus. Als u op de kosten wilt besparen, is het mogelijk om alleen voor het aanbrengen te kiezen.

Of alleen voor het aanbrengen en schilderen. Het verwijderen van eventueel oud behang doet u dan zelf. Dat scheelt in de uiteindelijke prijs en maakt het nog voordeliger.

Het is van wensen afhankelijk wat de uiteindelijke kosten zijn voor het inhuren van een van onze behangers.

Laat uw gegevens achter voor meer informatie

Het is begrijpelijk dat u misschien wat meer informatie wenst alvorens een besluit te nemen. Daarom bieden wij u de mogelijkheid uw gegevens achter te laten.

Vul indien u wenst ook alvast een korte of uitgebreide beschrijving van de klus in. Deze gegevens vormen de basis voor het eerste contactmoment.

U gaat geen enkele verplichting aan met het achterlaten van uw gegevens. Deze optie is bedoeld om met u in contact te komen. U maakt alleen uw interesse ermee kenbaar.

Offerte Vliesbehang aanbrengen

Om duidelijkheid te krijgen in de kosten van het aanbrengen van Vliesbehang ontvangt u een offerte. Uiteraard op uw verzoek en geheel vrijblijvend.

Onze Vliesbehangers werken in heel Nederland in opdracht van particulieren, bedrijven en organisaties. Ook in uw omgeving zijn onze behangers actief.

Wij laten u graag kennismaken met onze professionaliteit, kwaliteit en service als het gaat om Vliesbehang. Vraag vrijblijvend een goedkope offerte aan bij Scanbehang.nl.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024