Wat is Renovatievliesbehang?

Renovatievliesbehang is van glasvezels gemaakt en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld als glad behang, zodat het lijkt alsof de muur gestuukt is.

Renovatievliesbehang is echter eveneens met een motief beschikbaar. Bijvoorbeeld met een ruitjespatroon of met een visgraatmotief.

Bij een structuur is er sprake van glasvezels die samengeperst zijn tot een weefsel, waarvoor men de naam Renovatie vliesbehang gebruikt.

Wil je renovliesbehang laten aanbrengen? Scanbehang.nl heeft nu een geweldige aanbieding van €12,99 per vierkante meter. Behangen en sauzen inclusief materiaal!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Renovatievliesbehang in gladde uitvoering perfect voor nieuwbouw

Bent u van plan om Renovatievliesbehang aan te laten brengen in een gladde uitvoering? Dat is een populaire keuze voor nieuwbouwwoningen.

De muren in een nieuwbouwwoning zijn doorgaans niet afgewerkt of niet naar eigen voorkeur. In dat geval is Renovatievliesbehang een perfecte keuze.

Bovendien hoeft u niet de muren allemaal te laten stuken als u een glad resultaat wenst. Renovatievlies in de vorm van Renovatievliesbehang maakt uw wanden glad en strak.

Voor en mooi resultaat kun je ook scanbehang glad, glasvliesbehang kopen, glasvezelbehang kopen of renovlies behang aanbrengen.

Renovatievliesbehang voor het interieur in bestaande woningen

Er zijn veel redenen waarom Renovatievliesbehang ook in het interieur van bestaande woningen de voorkeur krijgt. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit glad behang of behang met een structuur.

Het behang is sterk en biedt vele voordelen, zoals dat de keuze voor uw favoriete kleur. De behangsoort is zo ontworpen dat het in iedere kleur te schilderen is.

Het uiterlijk van het glasvezel behang en de afwerking in kleur bepalen de sfeer. Zo heeft u invloed op welke sfeer u in huis wenst.

 • Samengeperste glasvezels
 • In verschillende uitvoeringen: glad of met structuur
 • Perfect voor afwerking muren in nieuwbouwwoningen
 • Ideaal voor het interieur in bestaande woningen
 • In iedere kleur uit te voeren
 • Keuze voor gewenste sfeer in huis

Sterke behangsoorten voor een strak resultaat zijn bouwbehang, glad glasweefselbehang, goedkoop fleece behang of renostuc glad.

Renovatievliesbehang voor de zakelijke sector

Heeft u een kantoor of andere ruimte waarvan de muren aan een opknapbeurt toe zijn? Of betrekt u een pand waar de muren nog niet afgewerkt zijn?

Renovatievliesbehang is een van de meest populairste afwerkingsopties voor muren in de zakelijke sector. Bovendien is het voordelig in vergelijking met het laten stuken van alle muren.

U heeft bovendien het voordeel dat onze Renovatievliesbehangers u al het werk uit handen nemen en het hele proces zorgvuldig uitvoeren. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op.

Renovatievliesbehang in publieke sector

In aanvulling op de zakelijke sector geldt dat Renovatievliesbehang ook in de publieke sector voordelen biedt. Het is duurzaam behang en stootvast.

De afwerking in kleur is af te stemmen op het kleurgebruik van uw pand in de publieke sector. Dat geldt overigens ook voor de uitvoering.

Het is mogelijk om voor strak behang te kiezen met een gladde look of voor structuurbehang. Het Renovatievliesbehang is na het aanbrengen ook door onze behanger professioneel af te werken in kleur.

Voor een nieuwbouwwoning kun je ook vliesbehang kopen, stucbehang aanbrengen of renovatiebehang kopen.

Voordelige en duurzame oplossing voor wandafwerking

Renovatievliesbehang staat bekend als een duurzame en daarmee voordelige oplossing voor wandafwerking. Het is scanbehang dat prima is toe te passen op lange en hoge muren.

Evengoed is het behang perfect om in kleine ruimtes toe te passen. De toepassing is in uiteenlopende sectoren populair, van ziekenhuizen tot kantoren.

Voordelig en duurzaam. Dat is een combinatie die extra voordelen biedt en uiteraard het vaakst de voorkeur verdient. Daarom bieden wij u tegen een extra scherp tarief de mogelijkheid onze professionele Renovatievliesbehangers in te huren.

 • Zakelijke sector
 • Publieke sector
 • Stootvast
 • Duurzaam
 • Voordelig

Toepassing Renovatievliesbehang op verschillende ondergronden

Renovatievliesbehang biedt enorm veel voordelen. Zo is er ook het voordeel dat er veel verschillende soorten ondergronden mogelijk zijn.

Het sterke behang is onder meer aan te brengen op gipsplaat, maar bijvoorbeeld ook op de wanden van een nieuwbouwwoning. Of op houtvezelplaten of op spuitgips.

Renovatievliesbehang aanbrengen op stucwerk of Renovatievliesbehang aanbrengen op beton vereist natuurlijk de nodige kennis. Dat geldt in principe voor ieder soort ondergrond.

Beschadigde muur? Kies voor Renovatievliesbehang!

Behang op basis van glasvezels is ideaal om beschadigde muren op een voordelige en aantrekkelijke manier mee af te werken.

De mate van beschadiging is uiteraard wel bepalend voor de uiteindelijke look. Indien er sprake is van zware beschadiging van de wand zijn er herstelwerkzaamheden nodig.

Het is niet zo dat dit type behang alle onregelmatigheden verbergt. Als het gaat om kleine scheurtjes wel, maar grote oneffenheden blijven door het Renovatievliesbehang heen te zien.

Kleine scheuren verbergen achter Renovatievliesbehang

Kleine scheuren en haarscheuren zijn op een gemakkelijke manier weg te werken achter glasvezel behang. Dat geldt eveneens voor kleine gaatjes.

Uiteraard is het mogelijk om de kleine scheuren te repareren net als de gaatjes te vullen. Dan weet u zeker dat er geen onregelmatigheden zijn te zien.

Om slechte muren te verbergen achter Renovatievliesbehang is het aan te raden om voor renovatievlies te kiezen. Renovlies is sterk, kent een goede hechting en is verkrijgbaar in meerdere diktes.

 • Oplossing voor slechte muren
 • Verbergt kleine scheuren
 • Werkt kleine gaatjes weg
 • Renovatievlies

Dikte van het Renovatievliesbehang

De dikte van het Renovatievliesbehang varieert. Het is belangrijk om de juiste dikte te kiezen en die is weer afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Het aantal gram bepaalt de dikte en stevigheid. Betreft het een wand in een normale staat met her en der wat kleine putjes? Dan volstaat bijvoorbeeld Renovatievliesbehang van 120 gram.

Het is beter om voor dikker glasvezel behang te kiezen als er echt scheurtjes in de muur zitten. Bijvoorbeeld voor renovatievlies van 150 gram.

Renovatie behang kopen

Bij het kopen van renovatie behang houdt u uiteraard rekening met de uitstraling. Bijvoorbeeld met de structuur of met een gladde afwerking.

Misschien wilt u wel heel goedkoop Renovatievliesbehang kopen. Bijvoorbeeld bij de Action of door van een Renovatievliesbehang aanbieding gebruik te maken.

Bij alle bouwmarkten is het mogelijk om uit het ruime aanbod een keuze te maken. Bijvoorbeeld bij Gamma, Praxis en Karwei net als bij Hornbach en andere bouwmarkten.

Renovatievliesbehang online kopen

Het is in elk geval al ideaal dat u zich online aan het oriënteren bent op het kopen van Renovatievliesbehang. Het is tevens mogelijk om online de aankoop te doen.

Of wilt u het liefst alles uitbesteden en alleen maar te hoeven kiezen uit het type behang en uitvoering? Uiteraard met de afwerking in een kleur die u wenst.

Als dat uw voorkeur heeft, staan onze Renovatievliesbehangers graag voor u klaar. Het is mogelijk om door onze behangers alles van A tot Z te laten regelen. Dat is pas echt ideaal en bovendien voordelig. Onze behangers werken namelijk met scherpe tarieven.

Renovatie vliesbehang kopen bij:

 • Action
 • Praxis
 • Karwei
 • Gamma
 • Hornbach
 • Overige bouwmarkten
 • Goedkoop in de aanbieding
 • Online kopen
 • Uitbesteden

Renovatievliesbehang aanbrengen

U heeft altijd een keuze om zelf aan de slag te gaan met Renovatievliesbehang aanbrengen. Dit type behang aanbrengen, vereist echter wel een andere werkwijze dan papierbehang.

Het is daarom aan te raden eerst te overwegen of u het werk niet liever uitbesteedt. Dat levert wel de garantie op het beste resultaat is.

Bovendien is het helemaal niet zo prijzig als u misschien denkt. Onze professionele Renovatievliesbehangers werken met een tarief per m2. Denk er maar eens over na en laat anders u gegevens direct achter zonder verplichting.

Toch zelf het behang aanbrengen? Maak gebruik van onze tips

Als u de keuze maakt om het behang op basis van glasvezels toch zelf te gaan aanbrengen, geven wij u graag wat tips.

Bijvoorbeeld ten aanzien van het voorbereiden van de muur. Hoewel het typische behang kleine scheurtjes en gaatjes verbergt, is er wellicht enig herstelwerk nodig.

Herstelwerkzaamheden zijn aan te raden als u in de muur grote gaten of scheuren ziet. Deze zijn eenvoudig weg te werken met vulmiddel.

Renovatievliesbehang lijm

Het is uiteraard eveneens van belang dat u alle spullen in huis heeft voordat u met het behangen begint. Er is speciale lijm beschikbaar voor behang op basis van glasvezels.

Heeft u nog papierbehang lijm over van een andere keer behangen? Dit type lijm is niet geschikt om te gebruiken voor Renovatievliesbehang of renovlies.

Schaf dus vooral naast het behang zelf ook het juiste type lijm aan. Belangrijk om te weten is dat u de lijm niet op het glasvezel behang smeert, maar op de muur.

Zelf doen:

 • Muur voorbereiden
 • Behang kopen
 • Behang lijm kopen

Tips voor het beginnen met renovatie behang behangen

Het is aan te raden om als de muur vetvrij en droog is om eerst een loodlijn aan te brengen. Dan komt het glasvezel behang mooi recht te hangen.

Vervolgens is het aan te raden om het behang in banen te knippen. Zorg voor wat overschot dat na het plakken weg te snijden is. Bijvoorbeeld ongeveer 10 cm meer dan de muur lang is.

Gebruik een vachtroller of een brede lijmkwast om de muur mee in te smeren. Smeer de lijm net even wat breder op de muur dan de baan breed is.

Plak het renovatiebehang op de muur

Nadat u de muur heeft ingesmeerd met lijm plakt u de eerste baan stevig tegen de muur in de lijm. Het is belangrijk dat de volgende baan strak tegen de eerste baan aankomt.

De banen moeten elkaar niet overlappen. Het is aan te raden om na het plakken van een baan te kijken of deze waterpas is. Hiervoor heeft u een waterpas nodig.

Het is voor de perfecte hechting aan te raden om met een behangroller of met een behangspatel de baan stevig aan te drukken. Het overtollige behang snijdt u af.

Renovatievliesbehang in de hoek aanbrengen

Bij een hoek van de muur is het aan te raden om de baan 10 cm in de hoek te laten doorlopen. De volgende baan plakt u wel met een overlap over de hoek.

Het is namelijk mogelijk om de laag dan dubbel en loodrecht door te snijden. Op deze wijze ontstaat er een perfect behangen hoek.

Er ontstaat met deze manier van werken een loodrechte lijn. Dat zorgt voor een strakke afwerking van het behang in de hoek van de ruimte.

 • Loodlijn aanbrengen
 • Banen op maat knippen (10 cm langer dan lengte muur)
 • Lijm op muur smeren (net even wat breder dan de baan)
 • Baan stevig in lijm aandrukken
 • Controleren met waterpas
 • Rubberen roller om behang stevig aan te drukken
 • Volgende baan strak tegen voorgaande baan aanbrengen
 • In hoek overlap met baan en loodrecht snijden

24 uur laten drogen voor het renovatie behang schilderen

Als u alles zelf wilt doen en ook het schilderwerk, is het belangrijk met de droogtijd rekening te houden. Renovatievliesbehang is te schilderen in iedere kleur latexverf.

De droogtijd bedraagt 24 uur. Het is belangrijk dat de lijm droog is en het behang er stevig opzit. Kijk voor het schilderen nog even na of er geen hoekjes loszitten.

Het volstaat doorgaans om Renovatievliesbehang af te werken door het één keer te schilderen. Voor een perfecte afwerking is het mogelijk om het behang twee keer te schilderen.

Renovatievliesbehang verwijderen

Er zijn allerlei redenen om Renovatievliesbehang te verwijderen. Bijvoorbeeld als u de structuur niet meer mooi vindt en een andere structuur wenst.

Of als u in een woning komt waar het behang niet mooi is aangebracht en u het opnieuw wenst te doen. Of te laten doen. Het verwijderen van Renovatievliesbehang is wel wat lastiger dan papierbehang.

Er zijn wel wat tips om renovlies gemakkelijk te verwijderen. Met de tips bent u sneller klaar.

Tips Renovatievliesbehang verwijderen

Aangezien het nogal een klus is om Renovatievliesbehang te verwijderen, is het aan te raden dit professioneel te laten doen.

Kies voor gemak en laat het glasvezel behang door onze professionele behanger verwijderen. Dan heeft u ook meteen de mogelijkheid om de ruimte opnieuw te laten behangen.

Liever zelf doen? In dat geval raden wij aan om in het Renovatievliesbehang wat inkepingen te maken. Op deze wijze komt het water gemakkelijk achter het behang.

Renovatievlies behang laten inweken

Nadat u de inkepingen heeft gemaakt, maakt u een mengsel. Bijvoorbeeld van water met afwasmiddel of speciaal middel om behang te verwijderen.

Smeer vervolgens de gehele muur in met het sopje en laat het even goed inweken. Of kies voor gemak en huur bij een bouwmarkt een behangafstomer.

Het is vervolgens met een plamuurmes mogelijk om het behang te gaan lossteken. Lukt het nog niet echt? Dan is het behang nog niet genoeg ingeweekt.

Renovatievliesbehang laten aanbrengen door een professionele behanger

Waarom zelf aan de slag gaan met twijfels over het resultaat als onze professionele behanger voor u klaarstaat? Zowel voor het verwijderen als voor het aanbrengen.

Renovatievliesbehang laten aanbrengen door een echte professional staat garant voor het allerbeste resultaat. Dat is gewoon een kwestie van veel kennis en veel ervaring in de praktijk.

Uiteraard heeft u de keuze om het zelf te doen. De vraag is alleen wilt u er veel tijd aan besteden? Wilt u niet met ergernis zitten als het toch niet helemaal lukt?

Voordelen inschakelen behanger voor aanbrengen Renovatievliesbehang

Er zijn tal van voordelen op te noemen als u de keuze maakt voor het inschakelen van een van onze behangers. Dat is dat u er een prachtige muur voor terugkrijgt.

Een muur die niet alleen is behangen met Renovatievliesbehang, maar ook is geschilderd. Een muur waar u vervolgens jarenlang met plezier naar kijkt.

U bespaart veel tijd. Onze professionals werken natuurlijk snel en efficiënt. U hoeft zich niet te ergeren als u het zelf doet. Bovendien vallen de kosten ook nog eens enorm mee.

Prijs Renovatievliesbehang laten aanbrengen

De kosten voor het kopen van Renovatievliesbehang en lijm bent u al kwijt als u de keuze maakt voor dit behang.

U hoeft dus voor het uitbesteden van het aanbrengen van het behang alleen maar met de arbeidsuren rekening te houden. Deze vertalen zich in een prijs per m2.

Renovatievliesbehang aanbrengen in een prijs per m2 schept bovendien duidelijkheid. Uiteraard is er nog wel variatie in de prijs afhankelijk van uw wensen.

Verwijderen, voorbereiden, aanbrengen en schilderen

Het grootste gemak vindt u met het uitbesteden van de gehele klus. Als u op de kosten wilt besparen, is het mogelijk om alleen voor het aanbrengen te kiezen.

Of alleen voor het aanbrengen en schilderen. Het verwijderen van eventueel oud behang doet u dan zelf. Dat scheelt in de uiteindelijke prijs en maakt het nog voordeliger.

Het is van wensen afhankelijk wat de uiteindelijke kosten zijn voor het inhuren van een van onze behangers.

Laat uw gegevens achter voor meer informatie

Het is begrijpelijk dat u misschien wat meer informatie wenst alvorens een besluit te nemen. Daarom bieden wij u de mogelijkheid uw gegevens achter te laten.

Vul indien u wenst ook alvast een korte of uitgebreide beschrijving van de klus in. Deze gegevens vormen de basis voor het eerste contactmoment.

U gaat geen enkele verplichting aan met het achterlaten van uw gegevens. Deze optie is bedoeld om met u in contact te komen. U maakt alleen uw interesse ermee kenbaar.

Offerte Renovatievliesbehang aanbrengen

Om duidelijkheid te krijgen in de kosten van het aanbrengen van Renovatievliesbehang ontvangt u een offerte. Uiteraard op uw verzoek en geheel vrijblijvend.

Onze Renovatievliesbehangers werken in heel Nederland in opdracht van particulieren, bedrijven en organisaties. Ook in uw omgeving zijn onze behangers actief.

Wij laten u graag kennismaken met onze professionaliteit, kwaliteit en service als het gaat om Renovatievliesbehang. Vraag gratis een offerte aan voor de beste prijs.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024